Tisztelt Alkotóművészek,

Ezúton szeretnénk tájékoztatást adni arról, hogy Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata 2018. december 31-ig bérbe vette az Egon Schiele Művészeti Centrum, /Cesky Krumlovban, / Siroká u.70-72.sz. épületben lévő II. számú stúdiószobáját és egy apartmanját.

Cesky Krumlov, a Moldva folyó kettős kanyarulatának partján fekszik, Prága után Csehország második leglátogatottabb turisztikai célpontja. Történelmi negyedét az UNESCO 1992.december 13-án a Világörökség részének nyilvánította.

Ebben a festői szépségű, műemlékekben gazdag városban található az ingatlan Kecskeméttől mintegy 525 km távolságra.

A művészeti centrum megközelíthetősége:

Információk:
Az apartman (mintegy30m2 alapterületű) franciaágyas, 2 fő kényelmes elhelyezésére alkalmas, további 2 gyermek is elfér, de csak 1 pótágyat tudnak biztosítani. A szobához teakonyha, zuhanyzófülke, WC tartozik. Az apartmanban hűtőszekrény, rezsó, 2 személyre tányérok és evőeszközök találhatók. Ágyneműt, törülközőt, tisztálkodó szereket nem biztosítanak.

A 64 m2-es műterem külön ingatlanban található.

Jelentkezési lap:
A jelentkezési lapot kérjük a Művészeti Műhelyek részére postai úton benyújtani az alábbiak szerint

Kecskeméti Kortárs Művészeti Műhelyek Nonprofit Kft.
„Cesky Krumlov”
6000 Kecskemét,
Kápolna u.11.

A jelentkezési lap letölthető innen Egyidejűleg tájékoztatjuk a pályázó alkotóművészeket, hogy jelenleg Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Jegyzői Titkársága látja el a Cesky Krumlovval kapcsolatos feladatokat.

Az ingatlannal kapcsolatban kérdésekkel Berenténé dr. Meskó Mária Osztályvezető Asszonyhoz (76/513-583 berentenemesko.maria@kecskemet.hu) és dr. Patay Balázs csoportvezetőhőz (76/513-589 patay.balazs@kecskemet.hu) tudnak fordulni az érdeklődők.

Étkezés:
önellátó

Az Egon Schiele Művészeti Centrumban található apartman igénybevételének feltételei:
Kecskeméti Megyei Jogú Város Önkormányzata 2018.december 31-ig tartó időszakban minden év január 1.-május 31. napja és szeptember 1.-december 31. napja között kecskeméti művészek számára biztosítani kívánja a fenti apartman és műterem igénybevételét alkotóművészeti tevékenység folytatása céljából.

A térítési díj napi összege 2016-ban 4.771,- Ft, amelyet az ingatlant igénybevevő művész a kiutazást megelőzően köteles megfizetni Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata részére.

A felmerült rezsiköltséget, amely jelenleg 134 CZK/nap az ingatlanhasználónak a használatot követően a helyszínen kell megtérítenie az Egon Schiele Art Centrum által kiállított számla alapján.

A gyermekek után nem kell térítési díjat és rezsiköltséget fizetni.

Közúton:
Kecskemét-Hegyeshalom-Bécs-Stockerau-Horn-Schrems-Cesky Krumlov Fontos információ: gépjárművel behajtani tilos, az autót védett övezeten kívüli parkolóhelyen kell hagyni!

A fenti térítési díj mellett, kérjük a művészeket, hogy az ingatlan igénybevétele során készült alkotásaik közül, egy szakértők által zsűrizett műtárgyat ajánljanak fel Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata részére.